Digi Mate

Τι περιεχόμενο να ποστάρω στο Instagram

Στρατηγική Περιεχομένου Instagram 3 Βημάτων:

H Συνταγή Επιτυχίας για την επιχείρηση σου το 2022

Πως θα ηγηθεί η επιχείρηση σου στο Instagram το 2022

.

Επένδυση χρόνου, χρήματος και το αποτέλεσμα, αβέβαιο!

Γιατί η αποτελεσματική διαχείριση του Instagram είναι ένας σύγχρονος πονοκέφαλος στην καθημερινότητα μιας επιχείρησης;

H απάντηση βρίσκεται στο εξής: Υπάρχει πολύ περισσότερο διαθέσιμο περιεχόμενο από αυτό που μπορεί να καταναλωθεί από τους χρήστες της πλατφόρμας, με αποτέλεσμα, χαμένο περιεχόμενο.

Πώς όμως κάποιοι εξασφαλίζουν την επιτυχία; Mπορείς να κάνεις το ίδιο;

Λογικά θα σκεφτείς ότι πρέπει να επενδύσεις σε influencers ή σε άλλες κοστοβόρες ενέργειες όπως κάνουν οι «μεγάλοι παίχτες» της αγοράς. Εάν αυτό σε βγάζει εκτός budget και θες πραγματικό αποτέλεσμα σου έχουμε τη λύση.

Μια στρατηγική προσέγγιση 3 βημάτων στο Instagram το 2022 συνδυάζοντας:

  • Tους στόχους σου
  • Τα εργαλεία του Instagram
  • Συγκεκριμένες ενέργειες

Ήρθε η ώρα να τη γνωρίσεις, να τη μελετήσεις και να την εφαρμόσεις!

Στρατηγική Περιεχομένου InstagramΣυνταγή Επιτυχίας σε 3 βήματα

#1 ΒΡΕΣ ΝΕΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟ INSTAGRAM

Σίγουρα ένας στόχος σου είναι να βρεις νέο κοινό μέσω από το Instagram, να σε ακολουθήσει, να γνωρίσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου και να γίνουν πελάτες.

Εάν οι ενέργειες σου μέχρι τώρα δεν αποδίδουν ή χρειάζεσαι κάτι παραπάνω παρακάτω θα βρεις τα καταλληλά εργαλεία και τακτικές να ακολουθήσεις για να πετύχεις αυτό το στόχο.

Εργαλεία & Tακτικές στο Instagram για προσέλκυση κοινού

  • Reels

Το Instagram επιβραβεύει τους χρήστες του Reels προωθώντας και ενισχύοντας τις προβολές περισσότερο από κάθε άλλο περιεχόμενο. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι το εργαλείο με το οποίο ανταγωνίζεται το Tik Tok.

Βρες το περιεχόμενο που αφορά το κοινό σου, φτιάξε βίντεο μικρού μεγέθους, χρησιμοποίησε 3-4 hashtags που θα βοηθήσουν τον αλγόριθμο του Instagram να σε κατηγοριοποιήσει και πάντα να το μοιράζεσαι και στο προφίλ της επιχείρησης σου για μεγαλύτερη απήχηση.

Επανέλαβε το με συνέπεια και θα ανταμειφθείς.

  • Carousel

Τα Carousel στο Instagram είναι ο ιδανικότερος τρόπος να μοιραστείς εκπαιδευτικό περιεχόμενο ή χρήσιμες πληροφορίες στο κοινό σου. Από οδηγούς έως εξατομικευμένες προτάσεις ή λύσεις σε κάποια ανάγκη, τα carousel είναι πολύ καλό εργαλείο περιεχομένου για να τα μοιραστεί το κοινό σου.

Περισσότερα shares, δηλαδή μεγαλύτερη έκθεση σε νέο κοινό!

  • Giveaways

Τα Giveaways είναι ο ταχύτερος τρόπος να ενισχύσεις την προβολή σου στο Instagram. Πρόσθεσε τις προϋποθέσεις συμμετοχής το tag φίλων ή το share στα stories και προσέγγισε νέο κοινό!

 

#2 ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

Αφού καταφέρεις με επιτυχία να προσελκύσεις νέο κοινό στο προφίλ σου, το επόμενο βήμα είναι να τους μετατρέψεις σε ακόλουθους.

Εργαλεία & Tακτικές στο Instagram για αύξηση αριθμού ακολούθων από επισκέπτες στο προφίλ.

  • Profile Picture & Bio

Το λογότυπο σου ως φωτογραφία προφίλ και μια καλοσχεδιασμένη περιγραφή θα βοηθήσουν το κοινό σου να καταλάβει ποια είναι η επιχείρηση σου και τι κάνει, είναι η «ταμπέλα» που θα προσελκύσει το κοινό «να μπει στο κατάστημα».

  • Highlights

Τα Highlights είναι το πρώτο είδος περιεχομένου που έρχεται σε επαφή το κοινό σου. Φρόντισε να τα έχεις κατηγοριοποιημένα με βάση το περιεχόμενο που δημοσιεύεις, να είναι ενημερωμένα και να ακολουθούν με συνέπεια την οπτική ταυτότητα της επιχείρησης σου. Eίναι ο τρόπος να δώσεις στο κοινό σου μια προεπισκόπηση για το τι έχει να περιμένει αν επιλέξει να σε ακολουθήσει.

  • Αισθητική προφίλ

Η πρώτη εντύπωση είναι σημαντική. Απόφυγε την σύγχυση και επίλεξε την συνοχή. Βρες την αισθητική που ταιριάζει στην επιχείρηση σου και ακολούθησε την με συνέπεια στο περιεχόμενο που δημοσιεύεις.

  • Περιεχόμενο εστιασμένο στο κοινό σου

Γνώρισε ποιο είναι το κοινό σου, ποιες είναι οι ανάγκες, οι ανησυχίες και τα προβλήματα του. Δημοσίευσε περιεχόμενο που απευθύνεται προσωπικά στην συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων. Με αυτών τον τρόπο θα βοηθήσεις επισκέπτες να καταλάβουν ότι ανήκουν στο κοινό σου και να θελήσουν να σε ακολουθήσουν γιατί το περιεχόμενο σου τους ενδιαφέρει.

 

#3 ΧΤΙΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ INSTAGRAM

Ήρθε η ώρα να μετατρέψεις το κοινό που απόκτησες σε μια δυνατή κοινότητα που αλληλεπιδρά μαζί σου.

Όσο περισσότερο αλληλεπιδρούν μαζί σου οι ακόλουθοι σου μέσω likes, comments, απαντώντας στα  stories σου, τόσο δυνατότερο θα είναι το προφίλ σου. Επιπλέον, αυτό μεταφράζεται σε κοινο πρόθυμο να δει τις ανάγκες που μπορείς να καλύψεις και κατά συνέπεια τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου.

Το Instagram παρέχει πολλούς τρόπους να τα καταφέρεις και να χτίσεις μια κοινότητα ανθρώπων που σε ακολουθούν και επικοινωνούν μαζί σου.

Εργαλεία & Tακτικές στο Instagram για διαδραστική επικοινωνία με τους ακόλουθους

  • Instagram Stories:

Τα Stories είναι σχεδιασμένα για να είναι διαδραστικά και αυτό τα καθιστά ως το ιδανικό εργαλείο για περιεχόμενο για να χτίσεις επικοινωνία με το κοινό σου.

Χρησιμοποίησε τα διαδραστικά stickers όπως τα polls, add yours κλπ. για να αλληλεπιδράσουν οι ακόλουθοι με την επιχείρηση σου.

Βγες στην κάμερα, δείξε τους ανθρώπους που απαρτίζουν την επιχείρηση σου, εμφάνισε την ανθρώπινη πλευρά του brand σου και δώσε μια αίσθηση backstage.

Πειραματίσου με την λίστα Στενών Φίλων για να προσφέρεις αποκλειστικό περιεχόμενο σε αυτούς που αλληλεπιδρούν περισσότερο μαζί σου για να αισθάνονται ξεχωριστοί και να γίνουν οι καλύτεροι ambassadors του brand σου.

 

  • Comments:

Εδώ έχει εξίσου σημασία να ακούς και να μιλάς με το κοινό σου. Ζήτα τους να που την γνώμη τους, ενθάρρυνε το διάλογο απαντώντας στα σχόλια. Χρησιμοποιήσε τα Pinned Comments για να κατευθύνεις τη συζήτηση.

 

  • Instagram Live:

Ο καλύτερος τρόπος να συνδεθείς με το κοινό σου προσωπικά είναι με τα άμεσα και μη επεξεργασμένα Instagram Live.

Βρες ένα θέμα συζήτησης ή απάντησε σε ερωτήσεις μέσα από ένα QnA.

Μπορείς να τα προγραμματίσεις ώστε να αυξηθεί η αναμονή και η απήχηση ώστε να αυξήσεις τους θεατές.

 

  • Memes:

Τα memes είναι το κλειδί της επιτυχίας αν θες οι ακόλουθοι να αλληλεπιδράσουν μαζί σου και τα κάνουν tag φίλους τους. Διασκεδαστικό ή αστείο περιεχόμενο, θέματα επικαιρότητας, πράγματα που αγαπά ή μισεί το κοινό σου. Εάν σε δυσκολεύει σαν ιδέα σκέψου ένα κείμενο να πλαισιώσει μια εικόνα ή φωτογραφία που είναι trend.

Υπόδειγμα στρατηγικής περιεχομένου στο Instagram

Εάν σου φαίνονται βουνό όλες οι παραπάνω πληροφορίες και επικρατεί ένα χάος στο μυαλό σου για το πως θα συνδυάσεις όλο αυτό το περιεχόμενο στο προφίλ της επιχείρησης σου, μπορείς να χαλαρώσεις.

Δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα μαζεμένα, στόχευσε σε μια πιο «εύπεπτη» στρατηγική προσέγγιση στο Instagram που μπορείς να ακολουθείς με συνέπεια.

Θέσε εβδομαδιαίες, μηνιαίες και πιο μακροπρόθεσμες απαιτήσεις για το περιεχόμενο στο Instagram.

Ένα υπόδειγμα στρατηγικής περιεχομένου στο Instagram μοιάζει ως εξής:

Εβδομαδιαίες ενέργειες

x2-3 Post στο προφίλ

x4-6 Stories

Μηνιαίες ενέργειες

x1 Instagram Live

x2 Instagram Reels

3-μηνιαίες ενέργειες

x1 Giveaway

Τα παραπάνω μπορείς να τα προσαρμόσεις ανάλογα με τους πόρους που διαθέτεις. Σημασία έχει η ποιότητα του περιεχομένου, να είναι διαδραστικό και να απευθύνεται στο κοινό σου.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Μπορείς να έχεις μια επιτυχημένη στρατηγική περιεχομένου στο Instagram; NAI

Είναι χρονοβόρο και δύσκολο με έλλειψη πόρων; NAI

Εάν αναρωτιέσαι, αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς. Ακολουθώντας ως βάση τα 3 βήματα της στρατηγικής περιεχομένου Instagram, μπορείς να πετύχεις την παρουσία και τα αποτελέσματα που θα ζήλευαν ακόμα και τα κορυφαία brands.

Εστίασου στις ενέργειες που μπορείς να κάνεις και κάνε τις με συνέπεια.

Μην αφαιθείς αποκλειστικά στην οργανική προσέλκυση, προώθησε το περιεχόμενο σου για να επιταχύνεις τα αποτελέσματα και να γλιτώσεις χρόνο.

Σκέψου το ενδεχόμενο να ενισχύσεις τους πόρους σου. Βρες αξιόπιστο συνεργάτη να αναλάβει αν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος ή μπορείς να αξιοποιήσεις την ενέργεια σου αλλού για μεγαλύτερη ωφέλεια.

 

Κλείσε μια δωρεάν συμβουλευτική στρατηγική με την ομάδα της Digimate και δες πως μπορείς να δημιουργήσεις, με βάση το προφίλ σου στο Instagram ένα σύστημα σταθερής, προβλέψιμης και επαναλαμβανόμενης ροής νέων πελατών. 

ΠερισΣΟΤΕΡΑ
Αρθρα

Τί είναι Digital Στρατηγική

  Οι περισσότερες επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται ότι η ψηφιακή παρουσία είναι απαραίτητη. Χωρίς όμως Στρατηγική δύσκολα

Facebook
Print

Εφαρμόστε τώρα ένα μονιμο σύστημα Digital marketing απλά, εύκολα, οικονομικά

Κλείσε σήμερα μια δωρεάν ώρα στρατηγικής συμβουλευτικής για την δική σου επιχείρηση

    Αν θέλετε Γράψτε μας 2 λόγια για την δραστηριότητα σας (Προαιρετικά)

    * Συναινώ στο ότι η Digi-Mate και οι συνεργάτες της μπορούν να επικοινωνούν μαζί μου σχετικά με υπηρεσίες τους και να επεξεργαστούν για σκοπούς επικοινωνίας τα στοιχεία που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή.