Digi Mate

5 Λάθη που κάνουν την διαχείριση των Social Media αναποτελεσματική

 

 

Θέλεις να κάνεις μια καλή διαχείριση στα social media, προσπαθείς αλλά δεν βλέπεις αποτέλεσμα ή θέλεις να ξεκινήσεις και δεν ξέρεις πως να το κάνεις σωστά; Δώσε προσοχή μην υποκύπτεις στα παρακάτω λάθη που σαμποτάρουν την προσπάθεια και τους στόχους σου.

Θέλεις να βρεις κοινό, να σε εμπιστευτούν και να τους μετατρέψεις σε πελάτες; Παρακάτω θα βρεις 10 λάθη που πρέπει να αποφύγεις και κάποια tips για να ξεφύγεις από τον φαύλο κύκλο.

#1 ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ

Η διαφήμιση και η πώληση έχουν τον χώρο τους στα social media. Αλλά όταν πρόκειται για τις δημοσιεύσεις στα social media πρέπει να γίνονται με μέτρο και διακριτικότητα. Κανένας δεν θα ακολουθήσει έναν λογαριασμό που βλέπει απανωτά πωλησιακό περιεχόμενο, είναι κουραστικό.

TIP:

Μην ξεχνάς ότι δεν πουλάς ένα προϊόν ή μια υπηρεσία αλλά λύση σε μια ανάγκη. Εντόπισε την ανάγκη που καλύπτεις, βοήθησε το κοινό σου να βρει το πρόβλημα, την ανάγκη που προκύπτει και δώσε τη λύση.

#2 ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΟΥ

Γνωρίζεις το κοινό σου, τι το ενδιαφέρει, μιλάς τη γλώσσα του; Πολλές φορές αντιλαμβανόμαστε σε ποιους απευθυνόμαστε. Το κοινό που σε ακολουθεί ή θα σε βρει στα social media είναι ένα μείγμα από υπάρχοντες πελάτες, ζεστό κοινό που έχει εντοπίσει μια ανάγκη και ψάχνει λύση ή κρύο κοινό που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, έχεις την λύση την οποία όμως δεν γνωρίζει ακόμα.

TIP:

Αυτό το μείγμα κοινού πρέπει να καλύπτεται από διαφορετικό είδος περιεχομένου. Όταν σχεδιάζεις τις δημοσιεύσεις σου πρέπει να ξέρεις ότι επικοινωνείς σε πελάτες, ζεστό και κρύο κοινό ξεχωριστά. Να μπαίνουν στο προφίλ της επιχείρησης σου ή πετυχαίνουν περιεχόμενο σου και να καταλαβαίνουν ότι τους αφορά.

#3 ΕΙΣΑΙ ΑΠΡΟΣΩΠΟΣ Ή ΠΟΛΥ ΕΠΙΣΗΜΟΣ

Τα social media είναι ένας χώρος που ακόμα και οι επιχειρήσεις πρέπει να δείχνουν την ανθρώπινη πλευρά τους. Θα επιλέξουν να σε ακολουθήσουν και θα θέλουν να σε βλέπουν στο χρονολόγιο ή στα story τους γιατί συμβαδίζουν οι αξίες σας. Δεν θα ακολουθήσουν μια επιχείρηση που απλά διακόπτει την εμπειρία τους με φίλους ή ανθρώπους που ακολουθούν.

TIP:

To κοινό θέλει να αλληλεπιδρά με αληθινούς ανθρώπους και αυτό το γνωρίζουν και οι αλγόριθμοι των social media. Για να ευνοηθείς και να πετύχεις δείξε αμεσότητα, δώσε μια αίσθηση backstage για την επιχείρηση σου, εμφάνισε ανθρώπους που την απαρτίζουν.

#4 ΠΟΣΤΑΡΕΙΣ ΠΟΛΥ Ή ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ.

Οι πολλές δημοσιεύσεις γίνονται κουραστικές, αντίστοιχα η αδράνεια δεν βοηθάει να προσελκύσεις κοινό ούτε να επικοινωνείς με το υπάρχον. Επίσης, μπορεί να πέφτεις στην παγίδα να είσαι πολύ ενεργός κάποια χρονική περίοδο επειδή θες να προωθήσεις κάτι και να ακολουθεί περίοδος σιγής.

ΤΙP

Επιδίωξε μια σταθερή και συνεπή επικοινωνία. Βρες ένα μοτίβο συχνότητας κάπου στη μέση που μπορείς να ακολουθείς με συνέπεια. Ένα καλό σημείο αναφοράς είναι 2-3 posts την εβδομάδα στο προφίλ και 4-6 stories.

 

#5 ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΣΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Πρόκειται για ένα θέμα αισθητικής αλλά και ταυτότητας του brand σου. Το κοινό πρέπει να μπαίνει στο προφίλ σου και να έχει μια όμορφη και ξεκάθαρη εικόνα για του ποιος είσαι και τι κάνεις. Αντίστοιχα, όταν πετυχαίνει κάποια δημοσίευση που πρέπει να καταλαβαίνει εύκολα ποιος είσαι και να μην του δημιουργείς σύγχυση.

ΤΙP

Επίλεξε την αισθητική, το ύφος και τα χρώματα που ταιριάζουν στο brand σου. Πάρε ως σημείο αναφοράς τα χρώματα και τις γραμματοσειρές του λογοτύπου ή του site σου και διάλεξε αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες. Ακολούθησε το με συνέπεια στο σύνολο των δημοσιεύσεων.

 

Η αλλαγή της νοοτροπίας στα social media και μια καλή παρουσία σε αυτά που φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Με λίγη προσπάθεια θα καταφέρεις να αποφύγεις τα παραπάνω λάθη.

Να προσεγγίσεις νέο κοινό, να χτίσεις σχέσεις με νέους αλλά και με ήδη ακολούθους και να βρεις νέους πελάτες. Αυτός είναι ο κύριος στόχος σου!

 

Χρειάζεσαι βοήθεια στην αποτελεσματική διαχείριση των social media της επιχείρησης σου;

Κλείσε μια δωρεάν συμβουλευτική στρατηγική με την ομάδα της Digimate και δες πως μπορείς να απογειώσεις την αποτελεσματικότητα των καναλιών σου.

 

ΠερισΣΟΤΕΡΑ
Αρθρα

Τί είναι Digital Στρατηγική

  Οι περισσότερες επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται ότι η ψηφιακή παρουσία είναι απαραίτητη. Χωρίς όμως Στρατηγική δύσκολα

Facebook
Print

Εφαρμόστε τώρα ένα μονιμο σύστημα Digital marketing απλά, εύκολα, οικονομικά

Κλείσε σήμερα μια δωρεάν ώρα στρατηγικής συμβουλευτικής για την δική σου επιχείρηση

    Αν θέλετε Γράψτε μας 2 λόγια για την δραστηριότητα σας (Προαιρετικά)

    * Συναινώ στο ότι η Digi-Mate και οι συνεργάτες της μπορούν να επικοινωνούν μαζί μου σχετικά με υπηρεσίες τους και να επεξεργαστούν για σκοπούς επικοινωνίας τα στοιχεία που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή.